Reméljük, hogy igen. 🙂 Kimondhatatlanul fontos a pénzpiaci világ minden területén, hogy rendkívül tudatosan, és precízen tervezd meg minden lépésedet. Nincs ez máshogy a hitelek területén sem. Sőt, ha lehet mondani itt talán még fontosabb, hiszen itt nem 1-2% hozamot veszíthetsz, hanem súlyos milliókat. Ezért fontos, hogy te tudatos legyél, mutatjuk, hogyan!

  1. Makulátlan pénzügyi előélet

Jellemzően csúsznak el hitelfelvételi kérelmek azon, hogy valamilyen tartozásunk van. Ez lehet bagatell, például egy havi közös költség vagy ilyenek. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektessünk arra, hogy ezzel nálunk ne legyen probléma.

  1. A hitel előminősítés

A pontos számításokhoz és tervezhetőséghez az is hozzá tartozik, hogy pontosan tudjuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk. Ez vonatkozik arra is, hogy mekkora hitelt vehetünk fel, és arra is, hogy egyáltalán mekkora vételárú ingatlanban gondolkozzunk. Erre kiválóan alkalmas a hitel előminősítés. Itt ugyanis megvizsgálják a bevételeinket, a hitelmúltunkat, és pontosan megmondják, hogy milyen futamidő mellett mekkora hitelt kaphatunk. Ezenfelül azt is megtudjuk, hogy mekkora értékű ingatlanokat nézegessünk. Tehát minden fontos dolgot megtudunk. Sőt, a bankok mg tárolják is ezeket az adatokat bizonyos ideig, így ha tényleges lakásvásárlásra kerül a sor, akkor ez nem fog időt elvenni, vagyis gyorsul a hitelfelvétel folyamata. De melyik bankban csináljunk ilyet?

  1. Hitelszámítás

Számolni kell a hitel.hu oldal kalkulátorával! A mai világban máshogy szinte lehetetlen megtalálni, hogy melyik az a hitel, amelyik a legjobban passzol hozzánk. És messze nem mindegy, hogy melyik hitelt választjuk, hiszen nem egyszer több millió forint az, amekkora különbség van két hitel között. És mondani sem kell, hogy mi ezt inkább a Te zsebedben szeretnénk tudni, mint a banknál.

Igazság szerint, hogyha ezt a 3 dolgot fejben tartod, és így csinálod, akkor kijelentheted magadról, hogy Te egy tudatos lakásvásárló vagy. Egy dolgot tudunk még tanácsolni Neked, keress fel minket! Mi segítünk a megkapott eredményeket pontosan értelmezni, és olyan apró trükkökkel segítünk, amellyel még olcsóbbá tudod tenni a hiteledet.