Ha valamikor, akkor most aztán igen megnő az emberek hitelfelvételi kedve. Bár eddig is jellemzően sokan fordultak ehhez a pénzügyi lehetőséghez. Most azonban, hogy alig egy hónap múlva indul a Családvédelmi Akcióterv, azonban ez felerősödhet. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy megosztunk pár jó tippet a hitelfelvétellel kapcsolatban!

Végezzünk hitel előminősítést!

Rengeteg időt spórolhatunk meg, és biztonságosan tudunk tervezni. Ezt jelenti a hitel előminősítés. Egy olyan folyamatról van szó, ahol a bank teljeskörűen átvilágít minket a bank anyagi szempontból. Mi így pontosan tisztában leszünk azzal, hogy mekkora hitelt tudunk legfeljebb felvenni. Így azt is tudni fogjuk, hogy milyen (mekkora értékű) ingatlant keressünk.

Külön jó, hogy a bankok ezt tárolják is akár fél évig. Így, amikor a tényleges hitelfelvételre kerül a sor, akkor ez a folyamatot nem kell újra végigcsinálni. Ezzel pedig időt spórolunk meg (jellemzően ez szokott a legtovább tartani). De melyik bankban végezzük el?

Hasonlíts össze!

Nem is tudjuk máshogy elképzelni a bank kiválasztását, minthogy valamilyen formában összehasonlítjuk az egyes bankok különböző adatait. Erre keresve sem találunk jobb megoldást, mint a hitelt.hu oldal kalkulátorát.  Itt ugyanis olyan paraméterek szerint tudjuk kiválasztani a számunkra kedvező ajánlatokat, amelyek a legfontosabb szerepet játszanak egy hitelnél. Lehet szó akár kamatperiódusról, kamatról, THM-ről. De a sok adat közül mire figyeljünk leginkább?

Használd a szakemberek tudását!

Mivel a hitel nem egy rövidtávú szerződés, ezért rögtön a legmegfelelőbb ajánlatot érdemes megtalálni. Már csak anyagi szempontból is. 🙂 A fent említett kalkulátor használata egyszerű, de az eredményt mégis érdemes szakemberrel egyeztetni, nem elég csak rábökni arra, amelyiket a legolcsóbbnak dobja ki. Egy 20 éves távon nem biztos, hogy a 3 hónapos kamatperiódusú havi 40 ezer forintos törlesztő lesz az olcsóbb, az 5 éves kamatperiódusú 47 ezer forintos hitellel szemben. Hiszen utóbbi 5 évig fix, míg az első csak 3 hónapig.

Tulajdonképpen ezek a legkézenfekvőbb tanácsok, amelyeket egy hitel felvétel előtt érdemes figyelembe venni. Az utolsó tanácshoz visszakanyarodva keress fel minket! Mi minden segítséget megadunk neked, amire szükséged lehet egy hitelnél.