2018 év vége közeledik, és ilyenkor bizony már a legtöbben karácsonyi lázban égnek. Ilyenkor mivel emberek vagyunk hajlamosak vagyunk bizony a túlköltekezésre. Ez ellen persze lehet tenni. Sokan képesek különböző áruhiteleket, vagy személyi kölcsönöket is felvenni, hogy azt ajándékra fordítsák. Ez nem szerencsés , viszont nem minden esetben rossz döntés, Mi mindig azt mondjuk, hogy a hitel nem rossz, mindössze csak oda kell figyelni.

Ahogy nem érdemes csinálni

Évek óta figyeljük az embereket, hiszen mi magunk is szoktunk karácsonyra vásárolni. Arra lettünk figyelmesek, hogy igenis egyre többen tudatosan vásárolnak, és nem eszeveszett költekezésbe kezdenek. Ezt abszolút pozitív dolognak tartjuk, és támogatjuk. De van a másik véglet….

Hát, igen veszélyes, amikor olyat hallunk, hogy egy plazma TV kezdőrészletén megy az alkudozás. Arról már nem is beszélve, hogy ezek után, arra törekszik a vevő, hogy minél alacsonyabb legyen a havi részlet (nagyságrendileg a havi 15 ezer helyezz havi 3 ezer forint).

A másik, amelyet senkinek nem javaslunk az az, hogy a 8. ajándékot hitelből vegye meg. Ilyenkor azért érdemes elgondolkozni, hogy nem elég a többi ajándék?

Ha hitelt veszel fel

Ahogy a lakáshitelnél is javasolni szoktuk, most is megtesszük. Ne adhoc jelleggel vegyünk fel hitelt. Ne annál a pénzintézetnél vegyünk fel hitelt, amelyik ott van a bolt mellett, ahol vásárolnánk. Sok pénzt veszíthetünk. Használjuk a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátorát! Mindjárt mutatjuk is, hogy miért:

800 forintos személyi kölcsön esetén a visszafizetendő összegek között nem kevesebb, mint 200 ezer forint a különbség. Vagyis a negyede annak, mint amennyit felvettünk. Ezt a pénzt ne dobd ki karácsonykor (se) az ablakon!

Összegezve a fent leírtakat, vannak olyan helyzetek, amikor teljesen felesleges személyi kölcsönt felvenni. Viszont igenis vannak indokolt esetek, és szerencsére vannak nem drága hitelek is. A Te feladatod annyi, hogy ne ész nélkül rohanj felvenni egy hitelt, hanem használd a kalkulátort, és azt válaszd ki, amelyik számodra az anyagilag legkedvezőbb. Keress fel minket, mi segítünk!