Amikor valaki a hitel.hu oldalra felmegy és elkezdi nézegetni, hogy jelenleg milyen feltételekkel lehet hitelhez jutni, számos dolog történhet. Itt van rögtön az első lehetőség, hogy csak nézelődünk és meglepődünk, hogy jelenleg tényleg milyen olcsók a hitelek. Ez akár kedvet is adhat hozzá. Viszont a lelkesedés nem csaphat át kapkodásba. Csak okosan!

Akkor vegyünk fel hitelt, amikor szükséges!

Legyen szó akár ingatlan hitelről, akár személyi kölcsönről a legfontosabb, hogy alaposan körüljárjunk egy szerződést. Nem is kezdhetünk mással, minthogy megnézzük, melyik konkrét ajánlatok jöhetnek szóba nálunk. Éppen ezért irány a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátora!

Mielőtt azonban elkezdenénk a kalkulátorral foglalkozni, álljunk meg egy pillanatra. Ahogy a bevezetőben is írtuk, most elég csábító ajánlatokkal fogunk találkozni. És bármennyire is szeretjük a hiteleket, azt kell mondanunk, hogy csak akkor vegyünk fel hitelt, hogyha tényleg szükségünk van rá!

Ahogy a hitelkártyánál is felhívtuk a figyelmet, itt is szeretnénk megtenni, hiszen van, amikor érdemesebb megtakarítani és várni egy kicsit mintsem, hogy egy hitelbe beleugrani. Viszont, ha hitelt választunk, akkor legyen az a legjobb.

Mit mutatnak a számok?

Számoljunk együtt egy példát, és vegyünk fel 1.500.000 forintot 8 évre! A fizetésnek pedig állítsunk be 350 ezer forintot, ezenfelül pedig azt, hogy ne csak a bankok legjobb ajánlatát mutassa a kalkulátor.

Alapesetben a kalkulátor növekvő THM szerint rendezi az ajánlatokat, így első helyre a K&H kiemelt személyi kölcsöne került 11,56%-kal. A havi törlesztése pedig 23.554 forint, míg összesen 2.261.236 forintot fizetünk vissza.

Ezzel szemben a legalsó ajánlat már kicsit más számokat mutat. Az Erste Most Személyi kölcsönének a THM-e 19.55%. A havi törlesztése 29.575 forint azaz 6 ezer forinttal több. Összesen pedig 600 ezer forinttal fizetünk rá többet vissza. Ez az igazán felesleges pénzkidobás.

Éppen ezért továbbra is kalkulálj velünk és keress fel minket! Mi segítünk a legjobb megoldásokat megtalálni számodra.