Egyre többen vannak azok, akik nem igazán szeretnek bankba menni. Szeretnék egyszerűbben, és főleg gyorsabban elintézni a banki ügyleteiket. Legyen szó akár egy egyszerű utalásról, vagy akár egy hitel felvételről, mára döntő szempont lett a bank kiválasztásánál, hogy hol a legegyszerűbb. Nos, rövid időn belül gyökeres változás állhat be e tekintetben. Íme, a részletek!

Lassú az utalás?

Sokan panaszkodnak arra, hogy lassú. És azért valljuk meg, hogy a digitalizáció korát éljük, amely óriási kihívások elé helyezi a bankokat is. És akadnak olyan utalások, amelyek tényleg a többihez képest lassan érkeznek meg. Azért azt elmondhatjuk, hogy átlagosan a bankok 1 napon belül teljesítik az utalást.

Viszont már nem kell sokat várni, mindössze pár hónapot, és az azonnali utalás lesz érvényben. Ez minden ember számára jó hír, aki szokott utalni.

Más fejlesztések is zajlanak azonban a háttérben.

Mire számítanak a bankok?

Ahogy a bevezetőben is írtuk, a bankok szerint egyre többen lesznek azok, akik nem akarnak be menni a bankba azért, hogy mondjuk egy személyi kölcsönt elintézzenek. Azt gondolják, hogy miért kell ott sorszámot húzni (az időpont nem szokott pontos lenni), időt pazarolni, hogyha elektronikusan is meg tudják adni, és tudják magukat igazolni?

A bankok mellett szólva, ők könnyebben belemennének ebbe, mint gondolnánk, viszont van egy de. De létezik egy európai szabvány az adatvédelemre a GDPR. Emiatt sokkal nehezebb számukra ezt megvalósítani, mint azt gondolnánk. Folyamatosan dolgoznak rajta, és úgy tűnik nemsokára meg is lesz a megoldás.

Ennek eredményeként egyre több olyan bankról tudunk lassan beszámolni, ahol már van lehetőség teljesen online ügyintézés mellett megigényelni és felvenni hitelt.

A bankokhoz már most is minden negyedik-ötödik hiteligény online érkezik be, és amennyiben mindent meg tudnak itt oldani ez a szám tovább fog növekedni.

Te mit gondolsz? Vennél fel a bankoktól teljesen online személyi kölcsönt, ha szükséged lenne rá? Ha kérdésed van, keress minket! Mindent elmondunk, amit csak tudunk.