Azzal, hogy a babaváró hitel bekerült a köztudatba, sokaknak ad ideális vitatémát. Miért jó? Miért nem jó? Igazságos? Számos kérdés merül fel, melyek hozzánk is eljutnak. Pro-kontra tudunk érveket felhozni, de szerintünk azért a pozitívumok vannak előnyben. Mutatjuk is a részleteket.

Nem kell kamatot fizetni

Egyértelmű előny a piaci kamatozású hitelekhez képest, hogy nincsen kamatfizetési kötelezettség. Hiába alacsonyak nagyon a kamatok, és hiába mutatja meg a hitel.hu oldal kalkulátora a legjobb piaci hitelt, ezzel nem lehet versenyezni. De persze nem is kell. Akiknek aktuális a babavállalás, azok élnek ezzel a lehetőséggel, akiknek meg nem azok is találnak maguknak jó, és nem drága hitel, az előbb említett kalkulátor segítségével.

Nincsen fedezet

Szintén előny, hogy ekkora összegre nem kell fedezetet adni. Ezt ugyanis az állam magára vállalja. Azaz szinte úgy működik, mint egy speciális személyi kölcsön. Csak a fizetőképességünket, és hitelmúltunkat vizsgálja meg a bank, de ingatlant nem. További jó hír, hogy akár minimálbérrel is lehet felvenni Babaváró hitelt, de persze nem a maximális 10 millió forintot.

Maximalizált törlesztés

Mi nem tudjuk nem a pozitívumokhoz sorolni, hogy a havi törlesztés nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. Könnyen tervezhető, és igazság szerint könnyen kigazdálkodható összegről van szó, arról nem is beszélve, hogy ezt sem kell mindig fizetni.

Több gyermek, nagyobb előnyök

Amint megszületik az első vállalt baba, máris 3 évig szüneteltethetjük a hitel visszafizetését. A második baba érkezésével újabb 3 évet nyerünk, sőt, a tartozásunk 30%-a is a múlté. Amennyiben pedig a harmadik babánk is megszületik, az egész tartozásunk megszűnik.

Ez persze nem azt jelenti, hogy 3 gyermeket kell vállalni egyébként nem éri meg ez a hitel. Mindössze annyit jelent, hogy ebben az esetben további előnyöket élvezhetünk.

Arra azért figyeljünk, hogy 5 éven belül szülessen meg az első babánk, hogy a kezdeti támogatásokat ne veszítsük el. Ilyen például a kamatmentesség. Ez az egyetlen negatívum, amit mondani tudunk erről a szerződésről, de ez pedig kerek perec le van írva a feltételekben. Tehát nem zsákbamacska.

Amennyiben szeretnél mindent megtudni a Babaváró hitelről, akkor keress fel minket! Mi ebben is, és minden lakás célú tervedben segítünk Téged. Célunk, hogy a legjobban járj.