Mire figyelj, ha magad intézed a személyi kölcsönt?

Rengetegen keresnek meg bennünket különböző hitellel kapcsolatos témában. Ez megtisztelő számunkra, és örülünk, hogy a jelek szerint elégedettek vagytok velünk. Szeretnénk, hogyha ez továbbra sem változna, ezért most a leggyakrabban felmerülő kérdést fogjuk bővebben kibontani, mégpedig a személyi kölcsönöket. Megéri felvenni? Mire érdemes költeni? Mire lehet egyáltalán a pénzt fordítani? Itt se mindegy, hol veszünk fel hitelt? Milyen előnyei vannak?  Nos, mint látod számtalan kérdés, de ha elolvasod ezt a cikket, akkor a kérdőjelek helyére felkiáltó jel és pont fog kerülni.

A személyi kölcsönök alapjai

Ugyanúgy, minthogyha lakást vásárolnánk, de nincs meg hozzá a megfelelő tőkénk a bankhoz fordulhatunk, hogy adjon nekünk egy magasabb összeget, amit mi havi rendszerességgel visszajuttatunk hozzá. Persze kamatokkal együtt. Eddig semmi lényeges eltérés nincs egy jelzáloghitel és egy személyi kölcsön között.

Ami viszont már lényeges eltérés, hogy itt konkrétan semmilyen fedezetet nem adunk a banknak. Mindössze megvizsgálják a pénzügyi múltunkat, és ez alapján eldöntik, hogy bizalmat szavaznak-e nekünk arra, hogy vissza is fogjuk adni a pénz. Ráadásul még semmilyen kontroll sincs arra nézve, hogy mire költjük a pénzt. Ugyanúgy az MNB felügyeli ezeket a szerződéseket, és ugyanúgy több bank kínál számunkra lehetséges megoldást.

Mire fordítjuk a pénzt?

Pontosan a szabad felhasználás miatt számos olyan cél van, amelyre megfelel a személyi kölcsön. Kezdjük mondjuk azzal, hogy sokan inkább személyi kölcsönből vesznek autót, és nem autóhitelből, mert ilyenkor az autó nem szolgál fedezetként. Ez lehet például egy jó megoldás. Akadnak, akik a jelzáloghitel önerejét ebből finanszírozzák, viszont ezzel nem értünk egyet, mert ez túl veszélyes. Talán a leggyakoribb cél, az elektronikai, és háztartási gépek beszerzése. Mindemellett előfordul, hogy nyaralásra fordítják az emberek a személyi kölcsönt, és tudunk olyanokról is, akik azért vettek fel személyi hitelt, hogy legyen tartalékuk, ami nyugalmat biztosít számukra. Nézzük meg, hogy anyagilag mit jelent számunkra ez a szerződés!

Számoljunk egy konkrét személyi kölcsönt!

Hitelezésben megkerülhetetlen tényező hazánkban a Budapest Bank, ezért most az ő oldalukon fogunk egyet kalkulálni. Vegyünk fel tőlük 950.000 forintot 6 évre. Az itt található kalkulátor tanulsága szerint ezt 12,8%-os THM mellett tudjuk megtenni, és havonta 21.373 forintot fogunk visszautalni. Nagy előnye, hogy fix kamatozású, vagyis nem kell attól tartanunk, hogy adott esetben megemelkedik a törlesztőrészlet. Ez egy olyan biztonsági pont, amelyre mindig érdemes figyelni, és a Budapest Bank Online Prémium Kölcsönök Számlával szerződése biztosítja számunkra.

A hitelfelvétel is sokkal gördülékenyebb, mint egy jelzáloghitel esetén. Egyfelől egyszerűsített dokumentációt vezettek be itt is, másfelől már akár egy videón keresztül is el tudjuk intézni. Nem kell adás-vételi szerződéssel, vagy a földhivatalokkal bajlódni. Ezzel megszabadulhatunk, a valljuk meg macerás hosszú várakozástól, hiszen mi is tudjuk csak akkor biztos a hitel, amikor már a számlánkra utalták.

De ezt az egyszerűséget már a Budapest Bankos kalkulátor használatánál is érezhetjük. Csupán két adatot megadunk, és várjuk az eredményt. Úgy, mint a hitel.hu személyi kölcsön kalkulátoránál, ahol több hitelt tudunk összehasonlítani.

Összegezve tehát a fent leírtakat, a személyi kölcsön sok esetben ideális megoldást nyújt számunkra! Ezt a bankok is tudják, mint például a fent említett Budapest Bank is, és tényleg a biztonságot, és az egyszerűséget helyezik előtérbe. Nekünk arra kell nagyon figyelnünk, hogy olyan esetben vegyünk fel ilyen hitelt, amikor tényleg szükségünk van rá. Pont azért, mert semmilyen kontroll nincs arra, hogy mire fordítjuk a pénzt. Ha kérdésed van fordulj hozzánk! Mi segítünk, ahol tudunk.