Az év elején rengetegen rohanták meg a bankokat különböző személyi kölcsönökért. Szinte hihetetlen növekedés következett be az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Amennyire mi tudjuk, sajnos az emberek nem gondolták át annyira ezt a hitelfelvételt, mint mondjuk egy lakáshitel esetén. Mi most megmutatjuk, hogyan kell gondosan eljárni egy ilyen hitelügylet esetén, és be is mutatunk egy kiváló terméket.

Hogyan kezdjünk bele?

A legfontosabb egy személyi kölcsön esetén talán az, hogy pontosan tudjuk, hogy milyen célra vesszük fel. Mivel a személyi kölcsönök teljesen szabad felhasználásúak. Így a legjobb, hogyha pontosan tudjuk, hogy milyen célra mekkora összeget veszünk fel, mert „felesleges” kiadásokra nem érdemes fordítani a pénzt.

Amennyiben ezt pontosan meghatároztuk, akkor már nincs is más dolgunk, mint felmenni a hitel.hu oldal kalkulátorára és elvégezni az elengedhetetlen összehasonlítást!

Kalkuláljunk!

Vegyünk egy konkrét példát, és számoljunk ki egy 1 millió forintos 7 éves személyi kölcsönt. A keresetünk maradjon nyugodtan havi 150 ezer forint. A kalkulátor első ajánlata az MKB Mosoly személyi kölcsöne.

Kicsit alaposabban megnézve tényleg ez egy kimondottan kedvező hitel. Havi szinten 17.117 forintot kell visszafizetnünk, amelynél jobbat nem találunk jelenleg. A THM 11,56 százalék, amely jóval magasabb, mint a lakáshiteleké, de ez természetes. A személyi kölcsönöknek mindig is magasabb volt a kamata, hiszen itt a banknak nem adunk cserébe semmilyen fedezetet. Mindössze a rendezett anyagi múltunk, és a keresetünk nyújt neki biztosítékot, hogy visszakapja a pénzét (kamatokkal együtt).

A futamidő végéig tehát 1.447.843 forintot fizetünk vissza. Az MKB Mosoly személyi kölcsöne tehát egy olyan választás, amellyel anyagilag az egyik legjobban járunk.

Arról már nem is beszélve, hogy a kamatperiódusa is 3 év. Ez azért nagyon fontos, mert ez azt jelenti, hogy 3 évig akármi is történik a banki kamatokkal, a jegybanki alapkamattal, a mi törlesztésünk nem fog változni. Amellett, hogy olcsó, még biztonságos is.

Amennyiben személyi kölcsönre van szükséged, akkor kalkulálj és keress fel minket! Mi segítünk neked a hitelfelvétel bonyolult folyamatában.