Olvasóink zöme azért szeret nálunk olvasni a visszajelzések alapján, mert olyan dolgokat mondunk el, és írunk le, amelyek valóban érdekesek, és segítik őket. Bár többször érintettük a témát de konkrétan a hitelkalkulátorról, és a használatáról keveset írtunk. Pedig azoknak, akik nem vesznek igénybe hitelközvetítőt, azoknak ez elengedhetetlen. Most pótoljuk a hiányosságot. 🙂

A számok domináljanak!

Amikor egy hosszú távú elköteleződésen gondolkozunk, akkor bizony kicsit háttérbe kell szorítani az érzelmeinket, és a tényekre, számokra kell hagyatkoznunk. Márpedig a hiteltörlesztés kimondottan nagy időt emészt fel, akár több mint 30 évet. Ha az elején rosszul választunk, akkor arra anyagilag igencsak ráfizethetünk.

De nem is gondoljunk arra, hogy nem az ideális hitelt vesszük fel, hiszen itt van nekünk a hitelkalkulátor, amely segít minket. Nézzük meg, hogy működik!

Számoljunk egyet!

Tegyük fel, hogy egy 24 éves 16 millió forintos hitelt szeretnénk felvenni. Odakattintunk a hitelkalkulátorra, és beállítjuk ezeket az adatokat. A kalkulátor rögtön megmutatja, mekkora legyen legalább az ingatlan ára, és a havi keresetünk. Persze ezt is szabadon átállíthatjuk. Most egyelőre azonban elég, ha ez a kettőt írjuk be, és kattintsunk a “KERESÉS” gombra.

Ahogy látható a legolcsóbb ajánlat ebben az esetben a K&H ajánlata 71.008 forintos havi törlesztőrészletről szól. A THM 3,12%, összesen pedig 22.606.088 forintot fizetünk vissza a teljes futamidő alatt, a kamatperiódus pedig 3 hónapos. Az adatlapok jobb oldalán pedig érdekes előnyöket találhatunk. Itt például, hogy egyedi kedvezményeket kaphatunk, vagy, hogy kamatkedvezményünk lehet, hogyha náluk kötünk lakásbiztosítást, és hozzájuk érkezik a jövedelmünk. Ráadásul most minden pénzintézetnél megjelenik, hogy 10 ezer forintos ajándékutalványt kapunk, ha innen jelentkezünk be, vagyis kattintunk az „ÉRDEKEL” gombra.

Ilyen egyszerű az egész

Munkatársaink igyekeztek, hogy a nagyon felhasználóbarát legyen ez a kalkulátor, és az eddigi visszajelzések alapján ez sikerült is. Mit gondolsz? Persze az adatokat megfelelően kell értelmezni, mert nem feltétlen a legelső ajánlat lesz a legkifizetődőbb (kamatperiódus). Keress meg minket! Segítünk értelmezni az „apróbetűs” részeket is.