Félreértés ne essék, senkit nem szeretnénk lebeszélni a Babaváró hitelről. Szerintünk ez egy nagyon jó lehetőség sokak számára. Viszont, ahogy mindig is mondjuk egy hitelről van szó. Éppen ezért nem árt odafigyelni a feltételekre. Erről írunk most egy kicsit bővebben.

Az alap tudnivaló

A Babaváró hitel nem egy állami támogatás, hanem egy hitel. Ez azt jelenti, hogy havonta kell törleszteni (legfeljebb 50 ezer forintot), és mielőtt megkapnánk meg kell felelni a feltételeknek. És bizony ebben lehetnek már csúszások vagy félreértések.

A másik nagyon fontos tény, hogy a Babaváró hitel számos előnye csak akkor marad meg, hogyha 5 éven belül megszületik az első gyermekünk.

Miért csúszhat a hitelfelvétel?

Az első ilyen veszélyforrás a TB igazolás. Mivel már több, mint egy hónapja dübörög a Babaváró hitel, ezért vannak tapasztalatok. Már eddig is sokan csúsztak meg azzal, hogy olyan TB igazolást vittek, amelyet a bankok nem tudtak befogadni. Nos, mivel ilyenkor újat kell beszerezni, ezért ez több nappal meghosszabbítja a folyamatot.

javaslat: Használjuk azt a július 17-től elérhető egységes formanyomtatványt, amelyet minden banknak be kell fogadnia. Keress fel minket! Mi elküldjük Neked, és segítünk benne.

Amennyiben már babát vártok, és a terhesség meghaladta a 12 hetet, akkor a terhesgondozási kiskönyvet is mindenképpen vigyétek magatokkal!

Mikor csúszhatunk meg anyagilag?

Alapból a Babaváró hitel kamatmentes, ezt tudjuk. De ennek az a feltétele, hogy 5 éven belül megszülessen az első kisbaba. Amennyiben ez nem történik meg, akkor elveszítjük a kedvezményeket. Konkrétan ez az jelenti, büntetőkamat ketyeg a hitelen, és ezt a kamatot nekünk egyösszegben vissza kell adjuk (nagyjából 2 millió forintot a jelenlegi számok alapján egy 10 millió forintos Babaváró hitel esetén). Erre  pedig 120 napunk van összesen. Ráadásul a hitelünk is átvált piaci kamatozású hitelre, tehát a havi törlesztőrészletünk is meg fog ugrani.

Most, hogy már tudjuk, hogy mire kell figyelni semmi gond nem is érhet bennünket. De menj biztosra, és keress fel minket! Mi segítünk abban, hogy elkerüljenek a kellemetlen meglepetések.