Amikor hitelről, hitelkártyáról beszélgetünk a legtöbb emberben még mindig kettős érzés támad. Egyfelől tudják, hogy ez egy olyan dolog, amelyre általában szükségük lehet az életük folyamán, de mégis valahogy az van a köztudatban, hogy drága, meg ráfizetéses, és csak a banknak éri meg. Ezzel az utóbbi gondolattal érdemes egy kicsit eljátszani, és pont a hitelkártya az, amellyel rá is lehet egy kicsit cáfolni.

Engedjük el a tévhitet!

A hitellel nem csak a bank jár jól. Először is, ha lakásvásárlásról beszélünk rögtön érdemes megjegyezni, hogy alapjaiban téves a megállapítás, hogy csak a bank jár jól. Mi a számok hívei vagyunk tehát, tény és való, hogy a számok azt mutatják, hogy a felvett hitel összegénél többet fizetünk vissza. Nem is vitatkozunk vele, de mi mit nyerünk azzal, ha hitelt veszünk fel? Egy új. olyan otthonba költözünk, ahol szeretnénk élni. Ha nem lenne a bank, aki a hitelt adja, akkor bizony nagyon sok évig kellene pénzt gyűjteni, hogy „kápéra” megvegyünk egy szép lakást, vagy házat. Sőt, vannak olyan megoldások is, amelyekkel olcsóbbá tudod tenni a hiteledet, erről itt írtunk bővebben.

A tévhit természetesen igaz a hitelkártyákra is. Alapból arról szól ez a szerződés, hogy a bank pénzt ad nekünk, amelyet szabad belátásunk szerint használhatunk, és ha nem fizetjük vissza időben, akkor relatív magas kamatot kell, hogy utaljunk a pénzintézet számára. Ha helyesen értelmezzük a szavakat, akkor máris látjuk a buktatókat, és a lehetőséget is. Segítünk!

A hitelkártya helyes használata

Leegyszerűsítve ingyen használhatjuk a bank pénzét, amennyiben időben vissza is adjuk neki. Amennyiben hitelkártyát használunk, akkor különböző kedvezményeket kapunk, illetve jutalompontokat, amelyeket később be lehet váltani, például repülőjegyre, vagy egyéb ilyen dolgokra. Ezt érdemes megszerezni, mindössze annyi a dolgunk, hogy beállítsunk egy olyan összeget, amelyet nem léphetünk túl a hitelkártyával (ez mindenhol lehetséges). Majd pedig ahogy érkezik a fizetésünk, egyből visszatölteni a hitelkeretet. Ilyen egyszerű az egész.

Mi magunk is rendszeresen használunk hitelkártyát, és egy év alatt szemmel látható összeget nyertünk vele. Érdekelnek még ilyen ötletek? Hogyan lehetséges ilyen előnyökre szert tenni? Keress fel minket! Minden kérdésedre egyenes és egyértelmű választ fogunk adni.