Az idei év kétségtelen slágere az állam új kezdeményezése a családvédelmi akcióterv. Az igazat megvallva korábban sem kis mennyiségű állami támogatásra számíthattunk, de ez valóban új szintre emelte a történetet. Tegyük hát a fókuszba most a gyermekeket, és a támogatásokat! Vágjunk bele!

Először is itt a CSOK

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény már jó pár éve elérhető, és folyamatosan fejlődik.  A régi SZOCPOL utódja, amely egy vissza nem térítendő állami támogatást takar. Mértéke elérheti akár a 10 millió forintot is. Az egyszerű átláthatóság érdekében, íme, itt egy táblázat, amely megmutatja, hogy a gyermekink, és az ingatlan alapján mennyi pénzt kaphatunk:

Ráadásul a CSOK-hoz kedvezményes hitelt is tudunk igényelni. Amennyiben 2 gyermekünk van, akkor akár 10 millió forintot is. Abban az esetben pedig, hogyha legalább 3 babánk van, vagy hármat tervezünk, akkor ez az összeg egészen 15 millió forintra is felugorhat.

A NOK

Az egyetlen kimondottan csak lakáscélra felhasználható, és államilag is támogatott megtakarítás, a Nemzeti Otthonteremtési Közösség. Eléggé máshogy működik, mint a korábban oly népszerű lakástakarékok. Minden érdekességet ide kattintva a kalkulátornál megtalálsz. Annyi azért csak elmondanánk még, hogy akár 4,5 millió forint állami támogatást is szerezhetünk.

A Családvédelmi akcióterv

A legújabb olyan támogatás, amely nagyon kapóra jön a gyermeket tervező családoknak, amely több részből áll. Először is minden 18 és 40 év közötti hölgy jogosult 10 millió forint kamatmentes kölcsön felvételére. Ennek a törlesztése nem lehet több, mint havi 50 ezer forint. Amint megszületik az első gyermek, akkor 3 évig felfüggeszthető a törlesztés. A második gyermek érkezésekor a tartozás 30%-át elengedik. A harmadik gyermek után pedig a teljes összeget.

Ez a lehetőség 2019. július elsejétől lesz elérhető, és 3 évig. Így, aki érintett, az keresve sem találna jobb alkalmat a családalapításra, mint az elkövetkező időszak. Persze azért nem minden arany, ami fénylik, ezért érdemes a részletek pontos ismerete után belevágni ebbe a lehetőségbe. Itt tudsz tájékozódni a fontos tudnivalókról.

Ahogy Te is látod számos lehetőség kínálkozik most előtted. Éppen emiatt keress fel minket! Mi segítünk neked megtalálni, és összekombinálni számodra a legjobb konstrukciót.