Amiről már olyan sokat írtunk, végre megérkezett. Itt van július elseje, és minden fiatal házaspárnak lehetősége nyílik arra, hogy felvegye a Babaváró hitelt. Persze akadnak ennek feltételei, de ezek egyáltalán nem teljesíthetetlenek. Vágjunk is bele, és tudjunk meg minden róla itt a START előtt.

Ez egy hitel

Fontos, hogy ne keverjük össze a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel. Ez nem egy vissza nem térítendő állami támogatás. Itt bizony, mint minden hitel esetén meg kell felelni pár kritériumnak. Ilyen például, hogy ne szerepeljünk a KHR listán. Vagy a rendezett TB viszony.

Emellett pedig egyedi elvárások is akadnak. Ilyen, hogy a házaspár hölgy tagja idősebb legyen, mint 18 év, de ne legyen idősebb 40-nél. További fontos tudnivaló, hogy 5 éven belül meg kell születnie az első (vagy akár az egyetlen) babának.

Miért jó ez a lehetőség?

Mert az állam magára vállalja a kezességet. Ez azt jelenti, hogy nem kell ingatlan fedezetet bevonni az ügyletbe. Itt azonban még nincsen vége. Kamatokat sem kell fizetni. Az állam ezt is magára vállalja. EZ egyben azt is jelenti, hogy egy hónapban legfeljebb 50 ezer forintot kell az ügyletre fordítani. Ha nem hiszed, hogy ez tényleg ennyire jó, akkor számolj egyet a hitel.hu kalkulátorával!

Ráadásul amint megszületett az első gyermek 3 évig nem kell törleszteni. Aztán a második gyermek érkezésénél ugyanígy, és ráadásul az aktuális tartozásunk 30%-át is elengedik. A harmadik baba érkezésével pedig a tartozásunk köddé válik.

Tisztázzuk, ez nem azt jelenti, hogy 3 gyermek kell a Babaváró hitelhez. Mindössze arról van szó, hogy akkor ilyen nagy kedvezmény jár. De a Babaváró hitel már egy gyermeknél is megéri.

Teljesen szabad felhasználású a kölcsön. Tehát nem feltétlen kell ingatlanra fordítani. Ekkora összeget azonban kár lenne másra elszórni. Ráadásul a legfrissebb hírek szerint lakásönerőként is be lehet számítani.

Amennyiben életed azon szakaszában tartasz, hogy családot alapítasz, akkor ne tétovázz, keress fel minket! Mi segítünk Neked az ingatlan projektben.