Talán már nincs is olyan felnőtt ember Magyarországon, aki ne tudna a

Családi Otthonteremtési Kedvezményről. Bár a Babaváró hitel most a legnépszerűbb banki szolgáltatás, de azért ne menjünk el szó nélkül emellett a lehetőség mellett sem. Jöjjenek a részletek, és CSOkosodjunk!

CSOK-alapok

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy olyan állami támogatás, amely azt segíti, hogy minél jobb körülmények között nevelhessük a gyermekeinket, vagy gyermekünket. A megigényelt pénzt kizárólag az ingatlanra fordíthatjuk, amelyet vagy megveszünk, vagy felépítünk, esetleg felújítunk, bővítünk.

Azzal is pontosan tisztában vagyunk, hogy a mértéke függ a gyermekeink számától, az ingatlan méretétől, és attól is h 2008 után van előtt épült. Pontosabban 2008 július elseje utáni használatba vételi engedéllyel rendelkezik.

De ássunk egy kicsit mélyebbre, hogy CSOKosodjunk!

A gyermekek

Ahogy bizonyára sokan tudják a CSOK-ot úgy is meg lehet igényelni, hogy még egyáltalán nincsen gyermekünk. Ilyenkor úgymond bevállaljuk, hogy 10 éven belül annyi gyermekünk lesz, amennyi után felvesszük a támogatást. Ebben azért van némi rizikó, mert ha nem teljesül, akkor nem csak a különbözetet kell visszafizetni, hanem annak a 10 éves kamatait is, ami egy szemmel látható összeg. A részleteket itt találod.

Viszont, hogyha 2 gyermekünk van, és 2-re vesszük fel a CSOK-ot, akkor minden tiszta. És, ami fontos a Családi Otthonteremtési Kedvezményt nem kell törleszteni, mert ez nem egy hitel. Ez „csak” egy egyszeri állami támogatás.

Amennyiben 3 gyermek után igényelünk, új ingatlanra, és a négyzetméter ár is az elvárt felett van, akkor akár 10 millió forintunk is lehet ingatlan célra. És ez nem minden.

A hitel lehetőség

Kedvenc kalkulátorunkkal a hitel.hu oldalon tudunk is ilyet számolni. Már 2 gyermek utáni CSOK-hoz is igényelhetünk kedvezményes 10 millió forint támogatott hitelt. 3 gyermek esetén pedig ez az összeg felemelkedik 15 millióra. Így a korábban CSOK 10+10 néven elhíresült lehetőség mára a CSOK 10+15 nevet viseli. Nem hangzik annyira szépen, de azért csak 5 millió forinttal többet fordíthatunk az otthonunkra.

Mindent egybevetve azoknak akiknek van gyermekük, vagy lesz érdemes (CS)Okosodni. Viszont nem szabad kapkodni, jól meg kell ezt tervezni. Éppen ezért jó ha szakember támogat ebben a projektben, szóval keress fel minket! Mindenre kiterjedően tájékoztatunk, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbb megoldást.