Talán nincs ember, aki ne hallotta volna mi történt a lakástakarékokkal. Igen tény, és való, hogy a kormány megvonta a lakástakarék pénztárak utáni 30%-os állami támogatást. De mit jelent ez számunkra? Van más lehetőségünk, kirukkolnak valami újjal a lakástakarékok? Igen….

Az első fecske

Ahogy várható volt, az első, aki reagált az új szituációra az nem más volt, mint a Fundamenta. Nem sokkal a nagy bejelentés után már készen is voltak az új szerződéssel, amelyet nem sokára bemutatunk. Az, hogy a többiek mit reagálnak egyelőre nem tudni, de nem hisszük, hogy a Fundamenta monopol helyzetben maradna hosszabb távon ebben a szegmensben.

Miért várhatóak mások is?

Elvehetetlen tény, hogy a legnépszerűbb megtakarítások egyike volt a lakástakarék. Ki ne örült volna annak, hogy az állam a befizetései után +30%-ot ad, és fixen tudja, hogy 4-5-6-8 vagy akár 10 év múlva mekkora pénze lesz, amelyet lakáscélra fordíthat.

Szintén jó megoldás lehet egy értékpapírszámlán gyűjteni a lakáshoz való pénzt, de egyelőre ezzel kevesebben élnek, pedig ilyen számlákhoz is lehet adóelőnyüket igénybe venni. Itt van még a NOK is, de az emberek egyelőre meglehetősen bizalmatlanok ezzel a lakás megtakarítással.

Ezért, mi úgy látjuk, hogyha a Fundamenta lát potenciált abban, hogy ezen a módosult piacon érvényesüljön, akkor mások is fognak, amellyel mi nyerhetünk csak hiszen versenypiac alakul ki, amiben értünk versenyeknek.

Az új szerződés

A jelentős változások közül az első a futamidő. A korábbiakkal szemben most 2 közül választhatunk, az 5 év 11 hónap és a 9 év 4 hónap között.

Az állami támogatás helyett pedig Bónuszt kaphatunk. Ennek nagysága minden évben a betét 5%-a.

Már legfeljebb nem 20 ezer forintot érdemes félretenni, hanem már akár 40 ezer forintot is.

Majdnem 6 év alatt így, nagyjából 3 millió forintot gyűjtünk össze, és a felvehető hitellel együtt 7 millió forint az, amelyet az ingatlanra tudunk fordítani.

Nos ez a kiindulási alap, kíváncsian várjuk a fejleményeket. Ha lakás előtakarékosságról, vagy hitelről van szó, akkor keress minket! Ott segítünk, ahol tudunk.