Jó, hogyha azzal tisztában vagyunk, hogy jelenleg kimondottan jó az idő arra, hogy hitelt vegyünk fel. A hitel hasznos, és ráadásul most még olcsó is. Egy 10 éves távlatban kimondottan, hiszen messze nem 10% feletti hitelkamatokról beszélünk, hanem még 3% alattiról. Éppen ezért most azokhoz szólunk, akik korábban drágább hitelt vettek fel: Itt az ideje cselekedni!

1. Egyszerűbb egy hitel fizetni, mint többet

Sokan akadnak közöttünk, akik a hó elején, amikor érkezik a fizetés gyorsan listát írnak, hogy hova mit kell fizetni. Különböző kifizetni valók közül elsőként a hiteleinket szoktuk először utalni, amiből nem egy szokott lenni. Személyi kölcsön, jelzáloghitel, árhitel, hitelkártya… Egyszer sok fele fizetni mindig bonyolultabb.
Éppen ezért érdemes, ezeket a hiteleket egybe gyúrni, és egy hitelkiváltással egyszerűbbé válnak máris a pénzügyeink. Az ilyen típusú hitelkiváltásoknál arra érdemes figyelni (relatív macerás), hogy minden egyes kiváltott hitel lezárásáról dokumentumokat kell beszerezni, és eljuttatni a kiváló bankhoz.

2. Mert olcsóbbá tesszük a hitelt

Talán ezzel kellett volna kezdeni. 🙂 Egy hitelkiváltás esetén a legfontosabb, hogy olcsóbban jöjjünk ki, mint korábban. Számoljunk egy kicsit! Tegyük fel, hogy 2010-ben felvettünk egy 11%-os kamatú hitelt, 15 millió forintot. Havonta ez 116.295 forintunkba kerül. Azóta eltelt 8 év, így a tőketartozásunk nagyjából 11.358.572 forint. Ha ezt a hitelt most kiváltjuk, akkor a hitelkalkulátor számításai alapján csak havi 91.278 forintot kell fizessünk, a hátralevő 12 évre. Havi plusz 25 ezer forint marad így a zsebedben, ami 12 év alatt 12*12*25 ezer = 3,6 millió forint.

Így a cikk végefelé érve mindenki számára elég egyértelmű, hogy jelenleg kimondottan érdemes hitelkiváltással foglalkozni. Az alacsony kamatkörnyezet nem tart örökké, ezért még idejében érdemes cselekedni, és szerezni magunknak extra pénz. Keress fel minket! Szakembereink elintézik, hogy a lehető legtöbb pénz maradjon a zsebedben.