Ugye azzal mind egyetértünk, hogy a hitel az nem egy szükség rossz dolog, hanem egy kiváló eszköz, amely valamilyen célunkhoz hozzásegít? Ha igen, akkor olvass tovább! Akkor is ha hitelt szeretnél felvenni. Most ugyanis megmutatjuk, hogy csináld jól a hitelfelvételt, és ezáltal Te elégedett leszel, és nem a negatív hangokkal tartasz, akiknek szinte soha semmi nem elég jó. Nézzük hát meg, hogyan tudunk úgy hitelt felvenni, hogy ne legyen semmilyen probléma.

Az első szabály

A legfontosabb, hogy hitelt nem egyik napról a másikra veszünk fel. A hitelfelvételre fel kell készülni. Különösen akkor, hogyha lakáshitelről van szó. Ilyenkor a megfelelő önerőt is fel kell építeni, és törekedni arra, hogy egészséges arányú hitelt vegyünk fel. Amennyiben nagyon a határon mozgunk, és jön egy esetleges kamatemelés, akkor bizony a havi törlesztés túl nagy terhet tehet a havi családi költségvetésre. És ilyenkor indulnak a gondok, amelyek akár addig is vezethetnek, hogy elbukjuk az ingatlanunkat. És onnan nagyon nehéz út vezet vissza, senkinek nem kívánjuk.

Javaslat: Tudatosan készüljünk fel a hitelfelvételre, adjunk neki időt!

A második a hitel előminősítés

A legtöbb hitelfelvételi probléma a jövedelemigazolás miatt szokott bekövetkezni. Sokan nem tudják, hogy a bejelentett bérünk mennyi, mekkora részét fordíthatják hitel törlesztésre, más hitel is beleszámít ebbe a részbe, és még sorolhatnánk. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát hitel előminősítést kell készíttetni!

Ezzel tulajdonképpen megvizsgálják a jövedelem helyzetünket. Hogy hitelképesek vagyunk-e, és ha igen mekkorára. Így megtudjuk, hogy mekkora összegért tudunk ingatlan vásárolni. Sőt, a legtöbb bankban egy darabig tárolják is ezt az eredményt, így amikor ténylegesen lakásvásárlásra kerül a sor, akkor ezt nem kell újra megcsinálni, így időt spórolunk meg.

Javaslat: Mindenképpen csinálj hitel előminősítést!

Ne csapj le az első szembejövő ajánlatra!

Ezzel is kezdhettük volna, de a végéra hagytuk. Semmiképpen ne ismeretség, jó hír, vagy ilyen szubjektív tények alapján válasszuk magunknak hitelező bankot! Használjuk a hitel.hu kalkulátorát, és objektív alapon vessük össze a különböző hiteleket! Rengeteg pénzt spórolhatunk meg magunknak

Javaslat: Keress fel minket, és segítünk értelmezni a kalkulációt, és az ügyintézésben is!