Azt talán senkinek nem kell elmondani, hogy rengetegen készülnek most hitelt felvenni. Kedvezőek a feltételek, nagy a támogatottság, tehát ideális az idő ahhoz, hogy most valósítsuk meg az ingatlannal kapcsolatos álmainkat. Viszont érdemes ezzel a lehetőséggel jól sáfárkodni. Ezért íme, javaslunk pár tippet, ami segít ebben!

Végezz hitel előminősítést!

Már többször leírtuk, hogy ez az egyik kedvenc banki szolgáltatásunk. Annyi kellemetlenségtől kímél meg minket, és időt spórol meg, amelyet elsőre nem is gondolnánk. Ez egy olyan folyamat, ahol a bank megvizsgál bennünket anyagi szempontból, ugyanúgy, mintha már konkrétan hitelt vennénk fel. Ezáltal pontosan tudni fogjuk, hogy mekkora havi törlesztést tudunk bevállalni, és hogy mekkora hitelt vehetünk fel. Így nem eshetünk abba a csapdába, hogy túl sokat akarunk igényelni, és nem kapjuk meg. Rögtön olyan értékben nézelődünk új otthon után, amelyet biztosan ki tudunk fizetni. Plusz előny, hogy az adott bankok ezt az eredményt fél évig tárolják. Így, amikor tényleges hitelfelvételre kerül a sor, nem kell újra minden papírt beszerezni, és ennyivel is rövidebb lesz maga a hitelfelvétel folyamata.

Válogass a hitelek között!

Talán le se kéne írni, de azért mégis. Attól még, hogy jók a feltételek még nem minden hitellel jársz jól. Arra is kicsi az esély, hogy pont annál a banknál érdemes jelzáloghitelt felvenned, ahol a folyószámládat vezeted. Éppen ezért egy alapos összehasonlítást kell végezni. Erre keresve sem találsz jobb megoldást a hitel.hu oldal kalkulátoránál. Itt ugyanis szinte minden feltétel alapján tudsz összehasonlítani, több mint 350 különböző hitelszerződést. És ez alig telik bele 2 percbe. Az eredményeket azért nem árt szakemberekkel egyeztetni. Nem mindig az a legolcsóbb hitel, amely elsőre annak tűnik. Ahogy mondani szokták az ördög a részletekben rejlik. 🙂

Szóval ez az a két legfontosabb teendő, amely nélkül nem igazán éri meg belevágni a hitelfelvétel néha meglehetősen bonyolult folyamatába. Viszont, ha ezeket megcsinálod, akkor szinte biztos megtalálod a számodra legjobb hitelt. Csak egy módon lehetsz még biztosabb benne, hogyha felkeresel minket, ezért ne tétovázz! A mi feladatunk, hogy Te a legjobban járj.