Tisztázzuk már az elején, hogy a lakáshitel egy nagyon jó dolog. Ez segít hozzá ahhoz, hogy olyan ingatlanban éljünk, amely a sajátunk. Persze hitel és hitel között is van különbség, ezért egy jó hitelt is tudunk jobbá tenni. Most megmutattunk 3 olyan trükköt, amellyel ezt elérhetjük!

1 Az alapos összehasonlítás

Első lépés az, hogy találjunk egy olcsó, ráadásul lehetőleg a legolcsóbb hitelt. Erre keresve sem találunk jobb lehetőséget, mint egy precíz hitelkalkulátort, amelyet ide kattintva érhetsz el.

Ahogy látod meglehetősen egyszerű a használata, hiszen mindössze pár alapadatot kell megadni, és máris kiszámolja Neked, hogy ilyen paraméterek mellett mekkora hiteltörlesztőre számíthatsz.

2 Nyerjünk a futamidő módosításával!

A kalkulátor nem csak arra alkalmas, hogy megmutassa 20-25 vagy akár 30 évig mekkora összeget fizetünk havonta vissza a banknak, hanem arra is, hogy több feltétel szerint tudunk összehasonlítani.

Az egyik ilyen érdekesség, hogy a kalkulátor kimutatja, hogy a teljes futamidő alatt mekkora összeget fizettünk vissza. Meglepő érdekességekre bukkanhatunk, ha megnézzük, hogy mondjuk 4 évvel rövidebb időre számolunk. Egy példával illusztrálva:

25 éves 14 millió forintos hitel esetén a legkisebb havi törlesztő 64.011 forint és összesen 19.168.178 forintot utalunk vissza érte a banknak. Ezzel szemben, ha csak 20 évre tervezünk, akkor „csak” 18.113.006 forintot adunk vissza (igaz a havi részlet 75.351 forint). Azaz spóroltunk 1 millió forintot.

3 Elő-; és végtörlesztés

A legnagyobb spórolást azt jelenti, hogyha nem csak hitelt törlesztünk, hanem meg is takarítunk mellette. Ahogy törlesztünk, úgy fogy a tartozásunk nagysága, ez egyértelmű. Mellette, ha futtatunk egy megtakarítást, akkor pedig a saját pénzünk növekszik. A hiteleknél létezik olyan opció, hogy ne csak a rendszeres törlesztést fizessünk, hanem akár nagyobb összeget is. Egy ilyen megoldással, vagy a havi visszafizetendő összeget csökkenthetjük le, vagy a futamidőnk lehet rövidebb. Kiválóan alkalmas erre az adóelőnyökkel rendelkező TBSZ számla, vagy az államilag támogatott lakástakarék is.

A cikk elolvasása után nincs is más dolgod, mint megfogadni az itt leírtakat és cselekedni. De nem kell egyedül tenned, mi itt vagyunk és segítünk. Keress fel minket. Garantáltan elégedett leszek a hiteleddel, ha mi vagyunk melletted.