Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy egy lakásvásárlás csak akkor lesz örömmel teli, amikor beköltözünk az új otthonunkba. Addig sok a rohangálás, és valljuk meg az idegeskedés, és a stressz is. Ez viszont arra ösztökélt minket, hogy segítsünk. Mégpedig úgy, hogy megmutatjuk azt a 3 teendőt, amivel le tudjuk rövidíteni ezt a stresszes időszakot, és hamarabb elérjük a boldog beköltözés okozta örömteli állapotot.

Első lépés a hitel előminősítés

Rutinos olvasóinknak egyáltalán nem újdonság, hogy előkerül a hitel előminősítés. De egyszerűen megkerülhetetlen, hiszen óriási előnyöket hordoz magában. Még mielőtt elkezdenénk ingatlant keresgélni, menjünk be a bankba (a legtöbbnél ez lehetséges), és kérjük ezt a szolgáltatást. A folyamat ugyanúgy zajlik, mintha élesben hitelfelvételi folyamat lenne, csak éppen itt még nincsen ingatlan. Leadjuk a munkáltatói papírokat, jövedelem adatokat, személyes okmányokat, és a bank minősít minket. Ennek eredményeképpen pontosan tudni fogjuk, hogy milyen feltételekkel mekkora hitelt tudunk felvenni majd a később megvásárolandó ingatlanunkra. Sőt, még azt is tudni fogjuk, hogy nagyjából milyen kaliberű ingatlanokban érdemes gondolkoznunk. Ami pedig még jobb, hogy a bank tárolja is ezeket az adatokat egy ideig, így amikor a tényleges hitelfelvételre kerül a sor, akkor nem kell újra rohangálni, és beszerezni a papírokat, ezzel pedig csomó időt nyerünk.

A második lépés a fogyasztóbarát hitel

Szintén sokszor, és sokat emlegetett téma nálunk a Minősített Fogyasztóbarát Hitel. Számos előnye van, hiszen hosszú időre fix törlesztőrészletet garantál. Emellett maximalizálva van a hitel kamata is, így vészes drágulás sem állhat be a hitelünkbe. Kimondottan előnyös tulajdonsága, hogyha lakástakarék pénztárban gyűjtünk pénzt, és azt a hitelünkbe szeretnénk beforgatni, akkor annak semmilyen költsége nincsen. Erről írtunk a Spórolj 2.070.950 forintot a hiteleden, mutatjuk a részleteket című cikkünkben is. És amivel időt nyerünk, hogy a feltételek között szerepel, hogy a hitelelbírálás nem tarthat tovább, mint 15 nap, valamint a hitel folyósításra is mindössze 2 napja van a banknak.

Siessünk, de ne kapkodjunk!

Megértjük, hogy mindenki szeretne hamar túl lenni a hitelfelvételen, de mindenképp számolj egyet a hitelkalkulátorral, és értelmezzük a számokat. Mi itt vagyunk és segítünk, ezért keress fel minket! Velünk nem csak gyors, de sikeres is lesz a hitelfelvétel, és a törlesztés is.